De què va

Aquest és un blog de viatge per relatar una petita aventura d'uns iaios que encara es consideren nois.


És un viatge als orígens perquè un dels navegants va immigrar a Catalunya amb els seus pares en un vapor i ara tornarà de visita a Almeria en un veler amb tres tripulants més.

Tres tripulants més, que no viatgen als seus orígens, perquè els tenen terra endins en altre direcció, però que l’acompanyen amb il·lusió, doncs com la majoria del poble català també som mestissos.


Però també, cal dir-ho, és una concessió a l’aventura en un món que cada cop deixa menys espai a l’imprevist. És una aventura molt petita en comparació als navegants de només fa dos cents anys, perquè nosaltres ens servirem d’uns equips de Naviònica absolutament inimaginables fa pocs anys. Queda, això si, l’atzar del vent que fa més romàntica la navegació.

És un succedani al nostre viatge a Itaca, que roman pendent, però que com va dir el poeta,


“Has de pregar que el camí sigui llarg,
que siguin moltes les matinades
que entraràs en un port que els teus ulls ignoraven,
i vagis a ciutats per aprendre dels que saben.”

Konstantínos Kaváfis


Benvinguts doncs al nostre quadern de bitàcora.


divendres, 28 de juny del 2013

Roda el mon i torna al born

Diu “Sant Google”:

Refrany que indica que, encara que es vagi molt lluny o es viatgi molt, sempre hi ha la tendència a tornar al lloc d'origen o al punt més cèntric.

I és que tot i que hem definit aquesta petita aventura com a viatge als orígens, el cert és que independentment de si som catalans de segona generació o nascuts arreu, hom és del lloc a on es guanya les garrofes (o les hi ha treballat) i d’allà on ha enterrat els seus éssers més estimats. És per això que tornem allà on hem estat joves, allà on hem estimat, allà on hi tenim la vida.
L'Hospitalet de l'Infant
Bé després d’aquesta concessió mística a la transcendència, procuraré relatar-vos l’última etapa d’aquesta mena de regata sense competidors.


El vent que ahir, com us vaig dir, se'n va anar a dormir, avui s’ha llevat de matinada. Ens diuen que ha arribat a fer ràfegues de 70 quilòmetres a l’hora, a fe que ho hem notat. 




Cansats com estàvem ahir, hem decidit que calia fer un desdejuni anglosaxó amb ous ferrats, embotits, pa, tomàquet i cafè en el que només ha mancat un filet de bou volta i volta per adquirir la qualificació de texà.
Excepcionalment no l’ha preparat en Pepeluí sinó que ens l’han fet en un bar del port.

Acomplerta la prioritat més alta de les tasques del matí, hem anat per la segona, alimentar de gasoli el tanc del vaixell que estava realment molt assedegat. Hem carregat 121 litres i finalment a un quart i mig de dotze sortíem per la bocana de l’Hospitalet de l’Infant.



I... Oh, sorpresa!! Tenim vent de Xaloc, del Sud Est, que en el rumb que ens cal seguir entra per l’aleta d’estribord.
VELA! VELA! VELA!



No se si és que hi ha moltes ganes de tornar, si la sort ens empeny en forma de vent molt favorable, si el paisatge ens avisa que ho tenim a tocar, o que Déu hi fa més que nosaltres, el cas és que anem molt ràpid.
Salou





Cambrils, Salou, Tarragona, Torredembarra, el Vendrell, Comarruga, Vilanova, la Geltrú, Sitges, Garraf es succeeixen com en una presentació uniformement accelerada i tot presidit per la vista omnipresent de Montserrat.

Montserrat


Garraf










A tres quarts de set s’albira el Tibidabo, però encara ens falta passar el port de Barcelona, a l’alçada del qual arribem vora dos quarts de nou del vespre. 




Driblem els vaixells grans que entren o surten de port o que simplement estan fondejats a l’espera, però ara ja tenim experiència en el joc i aconseguim passar amb la pilota i marquem el gol de la victòria a Mataró a les onze hores de la nit del dijous 20 de juny de 2013.






Mataró

  




Mataró


  




Mataró

El dia D, desembarcament a Mataró


Joan Miquel

2 comentaris:

  1. Enhorabona !!.

    Pel viatge. Per l’experiència. Pel “bon rotllo” (les fotos i les cròniques no enganyen !). Pel feliç retorn. Pel vostre entusiasme...

    Gràcies, també, per haver-nos deixat participar –per mitjà d’aquest blog- de tot això.

    Ara a descansar tot recordant les “aventures” i els bons i mals moments passats i fins la propera !!!

    Una forta abraçada.

    ResponElimina
  2. Tot just arribar a port m’he donat de dues coses, que havíem assolit la nostra fita i que també havia guanyat i recuperat amics amb els que ja havíem o no viscut aventures d’aquest tipus. Amb això vull dir que vaig sentir la sensació de que desprès d’aquesta aventura te de haver-hi qual com mes i que de segur tot serà mes fàcil.

    Gracies a tots, sense cap valoració especial, dons hem anat, amarrat, súper menjat i tornat sans i estalvis que ja es molt i també vull demanar-vos disculpes per si amb algun moment de tensió la meva veu a pujat qual com decibel mes, de vegades tot passa amb un segon i les conseqüències poden ser desastroses.

    Gracies també al “CIRRUS” , el vaixell que ho ha fet possible.... li vaig posar aquest nom a conseqüència de haver vist un altre vaixell que el portava i que em va semblar molt valent, ell també ho ha sigut i desitjo que continuí sent-ho per poder viure amb ell la llibertat que et dona la navegació a vela.

    Una abraçada tripulació i com diu el grit de guerra..... amb dos ........

    Carles I "El Capi"

    ResponElimina

El teu comentari serà moderat per l'administrador del blog abans de la seva publicació. Tingues paciència, no estic disponible 24/24.