De què va

Aquest és un blog de viatge per relatar una petita aventura d'uns iaios que encara es consideren nois.


És un viatge als orígens perquè un dels navegants va immigrar a Catalunya amb els seus pares en un vapor i ara tornarà de visita a Almeria en un veler amb tres tripulants més.

Tres tripulants més, que no viatgen als seus orígens, perquè els tenen terra endins en altre direcció, però que l’acompanyen amb il·lusió, doncs com la majoria del poble català també som mestissos.


Però també, cal dir-ho, és una concessió a l’aventura en un món que cada cop deixa menys espai a l’imprevist. És una aventura molt petita en comparació als navegants de només fa dos cents anys, perquè nosaltres ens servirem d’uns equips de Naviònica absolutament inimaginables fa pocs anys. Queda, això si, l’atzar del vent que fa més romàntica la navegació.

És un succedani al nostre viatge a Itaca, que roman pendent, però que com va dir el poeta,


“Has de pregar que el camí sigui llarg,
que siguin moltes les matinades
que entraràs en un port que els teus ulls ignoraven,
i vagis a ciutats per aprendre dels que saben.”

Konstantínos Kaváfis


Benvinguts doncs al nostre quadern de bitàcora.


dimarts, 11 de juny del 2013

Contra el vent i la mar




El diumenge 9 havíem vist en tots els pronòstics, que a partir de les tres hi hauria tangana. Per això en varem llevar molt d’hora molt d’hora (Pep Guardiola dixit) i un cop pres el desdejuni, a un quart de 8 del matí sortíem per la bocana del port de Gandía.

El vent continuava de component sud i aquí protegits per la costa que en aquest sector corre de nord-oest a sud-est i això ens desventa pel que cal continuar a motor.




Pot després de allunyar-nos de Gandía hem albirat Dénia, però l’avanç era descoratjador. Tirar cap el nord en cerca del vent no garanteix trobar-lo i molt menys que aquest sigui favorable, per tant seguim a motor, rumb vers el cap La Nao.





La idea inicial era que puix que estava anunciada tempesta per a la tarda, arribar al port de Moraira (tot just voltant el cap La Nao) però com que vers la una de migdia el  voltàvem sense rastre de maror, hem continuat la ruta. Això si, els núvols foscos semblaven força amenaçadors.













Amb aquest neguit hem voltat el Penyal d’Ifach i a un quart de quatre, vuit hores després de la sortida de Gandía hem entrat per la bocana del Port de Calpe.
Una jornada de treball completa.




Com que ens hem guanyat el jornal i estem molt afamats, en Pepeluí no triga a cuinar-nos un arròs caldós. No era de Llamàntol sinó de gambes, llagostins i musclos que encara li quedaven, però estava boníssim com si ho fos.

                                  


La sobretaula va ser llarga com correspon a un bon dinar, en acabat i al desembarcar un amable agent de la policia local, interrogat pel Josep Lluís com a col·lega, ens va dir que el nucli urbà de Calpe quedava a un quart d’hora, pel que varem anar caminant.


El póli desvia d’haver estat pagès abans d’entrar a la policia, perquè hem trigat tres quarts d’hora.
Cerveses, tapes i per tornar un taxi.

El Càpi amb el seu vaixell

Joan Miquel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari serà moderat per l'administrador del blog abans de la seva publicació. Tingues paciència, no estic disponible 24/24.