De què va

Aquest és un blog de viatge per relatar una petita aventura d'uns iaios que encara es consideren nois.


És un viatge als orígens perquè un dels navegants va immigrar a Catalunya amb els seus pares en un vapor i ara tornarà de visita a Almeria en un veler amb tres tripulants més.

Tres tripulants més, que no viatgen als seus orígens, perquè els tenen terra endins en altre direcció, però que l’acompanyen amb il·lusió, doncs com la majoria del poble català també som mestissos.


Però també, cal dir-ho, és una concessió a l’aventura en un món que cada cop deixa menys espai a l’imprevist. És una aventura molt petita en comparació als navegants de només fa dos cents anys, perquè nosaltres ens servirem d’uns equips de Naviònica absolutament inimaginables fa pocs anys. Queda, això si, l’atzar del vent que fa més romàntica la navegació.

És un succedani al nostre viatge a Itaca, que roman pendent, però que com va dir el poeta,


“Has de pregar que el camí sigui llarg,
que siguin moltes les matinades
que entraràs en un port que els teus ulls ignoraven,
i vagis a ciutats per aprendre dels que saben.”

Konstantínos Kaváfis


Benvinguts doncs al nostre quadern de bitàcora.


dilluns, 17 de juny del 2013

Garrucha, un port esportiu sense acabar


El dimecres 12 en Carles ha hagut de substituïr el reflector de radar que s'havia caigut a l'aigua amb les pantocades. 

En acabar sortim de Cartagena a migdia, després de fer gasoli i amb vent en contra per variar, però curiosament amb una mar calma. Ja podem quasi dir que som un equip, a l’hora de llargar amarres, pujar defenses i estibar-ho tot a bord, gairebé no cal dir-nos res i funcionem com un rellotge. De baratillo, de moment.

Havíem previst anar fins a Aguilas, però la navegació agradable ens fa re-considerar la ruta. Algú ha parlat del port pesquer de Garrucha i inevitablement de la fama dels seus gambots i heus aquí, que no se sap com (o pot ser si), ens hem arribat fins allà.





Abans d’entrar a port, com és manat, hem arriat veles. I llavors ja no hem estat un equip. Quelcom ha fallat i la major s’ha enrotllat malament. Encara sort que el Capità ha demanat excuses a port per entrar a mitja vela i ho hem pogut solucionar un cop amollats en el pantalà.



Pantalà a qual hem amarrat de costat perquè el port esportiu és tot just acabat de fer i segurament per l’esperit megalòman que ens ha seduït abans de la crisi, és de proporcions descomunals. Tant en longitud de pantalans com en amplada dels canals, en resum, un port senzillament sobre-dimensionat. Com aquests aeroports sense avions que han fet darrerament, però aquí sí que n’hi havia de vaixells.
Pocs, però.

Un port còmode per maniobrar, tot nou, les connexions d’aigua encara per posar. I llavors arriba l’hora de la dutxa, i aquí el desastre, els barracons provisionals, sense clau, amb entrada directa des de la platja al suposat vestidor i accés lliure per tota persona aliena al Club Nàutic.  Ara em direu que m’estic convertint al elitisme, a la consagració de les classes. Res més lluny del meu pensament, el que passa és que no em fa gràcia que qualsevol pugui guindar-me el rellotge mentre em dutxo i... els del Club ja en tenen de rellotge.


Superat aquest tràngol, canviats de roba i relaxats ens disposem a prendre les cerveses de rigor i sopar. Sortosament varem trobar el xiriguito adient.
Varem anar a petar a “El Birra” regentat per en Gabriel un jove caló mig cambrer mig filòsof, que ens va encertar els gustos.



Mercès Gabriel, ens has fet recuperar la confiança en Garrucha i els seus gambots.

La tripulació del Cirrus al complet

1 comentari:

  1. Així m’agrada “cronista”: les ressenyes de dues en dues.

    Per curiositat, us vareu pesar al sortir de Mataró ?. Ho dic perquè amb tots els tiberis que feu, per més que també feu molt exercici, ja haureu afegit alguns quilets de més ... Triperos !!!

    Que hi diu la gent quan veu que sou quatre “iaios” dalt d’un veler ?. Ara l’ INSERSO fa creuers a vela ?...he,he.

    Be, ja us comença a faltar poc per a, segons les cròniques, arribar a l’equador del vostre viatge: Almeria.

    A veure quines son les vostres impressions quan hi sigueu.

    Endavant valents que això esta “chupao” !!!.

    Una abraçada.

    ResponElimina

El teu comentari serà moderat per l'administrador del blog abans de la seva publicació. Tingues paciència, no estic disponible 24/24.