De què va

Aquest és un blog de viatge per relatar una petita aventura d'uns iaios que encara es consideren nois.


És un viatge als orígens perquè un dels navegants va immigrar a Catalunya amb els seus pares en un vapor i ara tornarà de visita a Almeria en un veler amb tres tripulants més.

Tres tripulants més, que no viatgen als seus orígens, perquè els tenen terra endins en altre direcció, però que l’acompanyen amb il·lusió, doncs com la majoria del poble català també som mestissos.


Però també, cal dir-ho, és una concessió a l’aventura en un món que cada cop deixa menys espai a l’imprevist. És una aventura molt petita en comparació als navegants de només fa dos cents anys, perquè nosaltres ens servirem d’uns equips de Naviònica absolutament inimaginables fa pocs anys. Queda, això si, l’atzar del vent que fa més romàntica la navegació.

És un succedani al nostre viatge a Itaca, que roman pendent, però que com va dir el poeta,


“Has de pregar que el camí sigui llarg,
que siguin moltes les matinades
que entraràs en un port que els teus ulls ignoraven,
i vagis a ciutats per aprendre dels que saben.”

Konstantínos Kaváfis


Benvinguts doncs al nostre quadern de bitàcora.


diumenge, 9 de juny del 2013

Adeu al refugi de pirates



El recer que ens proporcionava la mitja lluna de la Columbrete, record del seu origen volcànic, ens ha protegit molt bé del vent de bufava (poc) del Sud, però no de les estranyes corrents marines que generaven un remolí al interior de les parets del con. El resultat ha estat que el Cirrus ha pendol·lat tota la nit en intervals molt regulars, cosa que ha dificultat el descans d’alguns. El Patró ha arrestat la boia.



A les set del matí el despertador d’en Charly ha tocat diana florejada i un cop dejunats, amollades les amarres que ens unien a la boia, sortíem de Columbretes a les 9:10. El vent al igual que ahir, igual que abans d’ahir, bufava a la nostra contra, motor una altra volta, paciència.
En Josep Lluís ha posat la seva canya de currican, troleo, o a la fluixa, que no sabem encara com es diu en Català normatiu, munida d’un esque artificial (un peix de plàstic amb un plumall i un ham doble) molt aparent. I ens hem oblidat.









Cap tres quarts de tres de la tarda, havent dinat, s’ha comença a aixecar el vent. Amb molta alegria per tots nosaltres, sobre tot perquè Eolo ha tingut el detall d’esperar que haguèssim acabat el dinar. Bufava de Sud-Sudest a uns 15 nussos que ens entrava per l’aleta, cosa que en Carles i en Josep Lluís han aprofitat per itzar la gènova i ajustar la major i em pogut navegar de cenyida al vent i afluixar força el motor.

PER FÍ, NAVEGUEM A VELA!!

De sobte, el carret de la canya comença a cantar! En Pepeluí llibera la canya del seu canyero i subjectant el bàcul de la canya amb les seves parts nobles (o no) comença a lluitar amb la presa. El túnid, per bé que encara no sabíem que ho era, es va defensar coratjosament. Sobre tot quan ja era a uns deu metres de la popa, que ens va obsequiar amb un parell de ziga zagues abans de rendir-se per l’esgotament. I finalment el deliri. Entre en Pepeluí i en Charly vàren treure de l’aigua un fermós Bonítol de uns tres quilos.





Però un cop a bord el peix, conscient que era la seva última possibilitat de salvar-se, encara va lluitar per tornar al aigüa. Varem haber d'apuntillar-lo. Pobre animaló, i és que som uns depredadors!!






 Per festejar-ho, el vent va començar a augmentar de velocitat per assolir finalment força 5 i 6 el que ens permet de navegar sense motor a 7 nussos i a voltes fins a 8. És clar que això va aixecar  després onades de fins a metre i mig... i això ja no és agradable.


I per festejar el seu èxit amb la canya en Josep Lluís es va premiar amb wiskey de Tennessee.


Contents per l’èxit de la bona navegació a la vela i per la pesca del bonitol, se’ns va fer molt curt el tram i varem arribar al Club Nàutic Gandia a dos quarts de nou del vespre.
En total vint i quatre hores i quaranta minuts de tensa navegació

Joan Miquel



1 comentari:

  1. “Porfa”… pesqueu un altre bonítol i poseu-lo, sisplau, en llaunetes amb bon oli andalús !!.

    Serà un molt bon detall per a obsequiar als amics i familiars quan retorneu…he,he…

    Continuem en contacte, “depredadors” !!

    Que continuïn el vent favorable i la bona navegació.

    Pep

    ResponElimina

El teu comentari serà moderat per l'administrador del blog abans de la seva publicació. Tingues paciència, no estic disponible 24/24.