Migdiada general, i en acabat cal reparar el penell del cap de munt del pal de la major que no anava fi. Com que no tinc vertigen i es veu que soc el menys pesant dels quatre: M’ha tocat!!
M’enfilen amb una cadireta de lona que se’n diu guíndola (creieu que amb un nom així és de fiar?) acorriolat pel cab que normalment subjecta la botavara i assegurat per un altre cab que deu de ser el de salvar “pardillos”. La guindola no m’ha guindat res, he pogut desmuntar el mecanisme del penell que és endollable, una mica d’esprai miraculós i avall va.
Sa i estalvi i sense cap taca als “gayumbos”, ho juro!
Ah! El pal fa 16 metres i mig, però m’ho han dit quan ja havia baixat. Si ho sé abans, no pujo!
Després i per compensar, em sortit un altre cop de descoberta, que aquesta capital és veritablement molt bella. Jo m’he avençat per fer fotos d’un ingeni industrial que és ja un clàssic d’Almería.
Es tracta d’una construcció de ferro i ciment que es va inaugurar el 1904 i que va fer una companyia Anglesa que llavors explotava les mines de ferro i que servia per carregar el mineral directament per gravetat, des del tren als vaixells que amarraven al costat.
Exemple d'edifici eclèctic de la capital |
La Rambla d'Almería |
A l’hora de sopar i per suggeriment d’en Lirola anem a Casa Puga, l’essència de les bodegues de l’Andalus, veritable lloc emblemàtic de la capital.
Quasi cent cinquanta anys ens contemplen, fundada en el 1870 ha vist passar de tot i encara pertany a la mateixa família. Tenim la immensa sort que ens serveix el propietari, quarta generació, que ens aconsella el bo i millor de la casa.
Tot exquisit. I sortim rodolant. Ens fa una foto i ens adverteix que sortirà publicada a la pàgina web de Casa Puga. Nosaltres no li diem que estem fent un blog, però li direm un dia d’aquests.
Més tard, prenent el cafè (descafeïnat, no us penséssiu) arriba l’hora de les confidències i en Pepeluí ens explica els detalls de la història de la seva família represaliada només per ser republicana.
El seu periple d’exili embarcats en un mercant fent tombs per la Mediterrània per tal d’evitar els comissaris polítics del règim que els esperaven a l’Estació de França. Una història trista i real a la recerca de la supervivència.
Ens ha emocionat.
Joan Miquel
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
El teu comentari serà moderat per l'administrador del blog abans de la seva publicació. Tingues paciència, no estic disponible 24/24.